BINNEN- en BUITENBOEL

Inboedelverzekeringen zijn verzekeringen die mensen kunnen afsluiten voor verzekering van de inboedel tegen schade. Voorbeelden van schade kan zijn waterschade, brandschade of diefstal. Ze vallen onder de brandverzekeringen en worden aangeboden door diverse verzekeringsmaatschappijen.
Een opstalverzekering dekt alleen schade aan het huis zelf; schade aan interieur valt onder de inboedelverzekering. Bij het afsluiten van een opstalverzekering kunt u kiezen uit verschillende vormen. Ook kunt u glas meeverzekeren. Bij appartementen heeft de Vereniging van Eigenaren (VvE) een opstalverzekering afgesloten voor het hele gebouw. Bij die polis kunt u eventueel een extra dekking afsluiten voor de veranderingen die u hebt aangebracht voor uw eigen appartement, bijvoorbeeld voor het plaatsen van een duurdere keuken.
De meest voorkomende vormen en de meest belangrijke schadeoorzaken: blikseminslag stormschade (windkracht 7 of meer) diefstal, vandalisme, waterschade door regenwater e.d. via dak en/of balkon waterschade door breuk aquarium of lekkend waterbed brand ontploffing schroei-, zeng- en smeltschade waterschade dat via de begane grond is binnengestroomd hak- en breekwerk om een defecte waterleiding op te sporen.
Als u meerdere soorten verzekeringen via ons afsluit, krijgt u aantrekkelijke combinatiekortingen die een extra stuk zekerheid ook nog eens een stuk voordeliger maakt.
This entry was posted in inboedel & opstal and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.